Het zonnestrand Sunny Beach is het grootste en meest populaire vakantieoord van Bulgarije. Op het moment bevinden zich er meer dan 200 hotels, 130 restaurants en tientallen nachtclubs, discotheken, barren en café’s. Elk jaar blijft het aantal mensen met Sunnybeach Bulgarije als vakantiebestemming stijgen.

Ligging/vervoer

informatie sunny beach

Na de vliegreis kom je terecht op de luchthaven van Bourgas of Varna Airport. Bourgas Ligt op ca. 35 km afstand van Sunny Beach. Vanaf Varna Airport is het nog ongeveer 100 km naar de vakantiebestemming Sunnybeach. Over het algemeen land je in Bourgas wanneer de eindbestemming Sunnybeach betreft. Mocht het zijn dat je dit zelf moet regelen of wil je een dagje naar een van deze steden? Dan kan je deze kosten verwachten:

 Bourgas  Varna
 Taxi’s  50 Leva (25 Euro)  100/120 Leva (50/60 euro)
 Bus  6 Leva (3 euro)  12 Leva (6 Euro)

Veiligheid

Sunnybeach is een ontzettend leuke vakantiebstemming, maar er zijn een aantal dingen waarvoor je moet oppassen. Loop bijvoorbeeld na 23:00 uur niet meer op het strand rond. Na dit tijdstip loop je de kans om zakkenrollers tegen te komen op het strand. Daarnaast lopen de prostituees hier tijdens deze uurtjes rond, zij proberen jongeren die teveel alcohol genuttigd hebben, mee te nemen en je geld af te pakken.

Verder is het zeker niet verstandig om ergens te gaan wildplassen. De politie is hier erg alert op. Word je gepakt? Dan moet je meestal direct afrekenen. Op de boulevard lopen vaak mensen met fruit zoals bijvoorbeeld kersen, die deze in je handen proberen te drukken. Als je deze mensen ziet lopen, is het verstandig om van je handen vuisten te maken, zodat er niks in wordt gedrukt. Wanneer je het namelijk wel aanpakt vragen ze hier direct een geldbedrag voor, meestal vele malen meer dan een stuk fruit kost.

Tevens is het altijd verstandiger om samen te gaan lopen als je appartement of hotel buiten het centrum is gevestigd. Zo voorkom je problemen, door alleen te lopen ben je kwetsbaarder voor bijvoorbeeld zakkenrollers of overvallers.

Reisaanbieders voor jongerenvakanties naar Sunny Beach Bulgarije

Er zijn diverse reisaanbieders die accomodaties aanbieden op de prachtige jongerenvakantiebestemming, maar ook worden er door reisorganisaties vliegtickets of complete paketten aangeboden. De drie aanbieders zijn Beachmasters,  Gogo en Gofun. Op onze pagina van appartementen in Sunny Beach en Hotels in Sunny Beach vindt je een overzicht van alle accomodaties van deze reisaanbieders.

Prijzen

In Sunnybeach Bulgarije betalen ze met leva, dit is de Bulgaarse valuta. De koers van de leva is erg eenvoudig om te rekenen, één leva is namelijk €0,50 cent. In principe gewoon de helft, zo vergis je je niet op vakantie.

Het is verstandig om niet teveel geld mee te nemen op vakantie. Als je euro’s mee hebt genomen kun je deze contant inwisselen bij wisselkantoren. Deze bevinden zich vaak naast pinautomaten en zijn direct te herkennen. Nog makkelijker is om bij aankomst te pinnen, zo heb je direct leva’s opzak en hoef je geen transactiekosten of omwisselkosten te betalen bij het wisselkantoor. De pinautomaten zijn in het Engels en hieruit kun je direct leva’s pinnen.

– Eten zoals een hamburger €3 of pizza €5

– Voor een diner in het centrum betaal je gemiddeld €10,-. Deze prijs omvat een prima menu met drinken. Tevens zijn ook de grote fastfoodketens gevestigd in Sunnybeach, zoals McDonalds, KFC, Burgerking en andere ketens, hiervoor gelden vrijwel dezelfde prijzen als in Nederland.

– Bier, in lokale kroegen en bars €1 (0,5 liter) in discotheek (€2,50-€5)

– Cocktail, in lokale kroegen en bars €1,50, in discotheek (€2,50-€6)

– Taxi €6,- vanaf het centrum naar  je appartement (gemiddeld)

– Strandbed met parasol €10,-

Weersverwachting Sunnybeach

Het weer in Sunnybeach is over het algemeen erg aangenaam. De temperatuur stijgt regelmatig tot een maximum van 36 graden. In het hoogseizoen is het ook s nacht’s prima vol te houden in je shirt na het stappen.

Overdag Snacht’s Zonuren overdag Watertemp.
Mei 22 12 8 14
Juni 26 15 9 19
Juli 29 17 10 23
Augustus 30 17 10 23
September 25 15 8 21
Oktober 19 10 7 16

Gezondheid

Wanneer je op vakantie gaat naar Sunnybeach zijn er geen verplichtingen wat betreft inentingen. Wel worden er verschillenden adviezen gegeven. Hepatitis A en DTP worden aangeraden door de GGD. Als je twijfels hebt m.b.t. de vaccinaties kun je altijd contact op nemen met de gemeenschappelijke gezondheidsdienst (GGD) bij jou in de buurt.

Niemand hoopt er natuurlijk op, maar op een jongerenvakantie komt het geregeld voor dat er plotseling medische zorg nodig is voor jou of je vrienden.  Hiervoor kun je het beste advies vragen bij de informatiebalie van jou appartement of contact opnemen met je reisleider. Zij verwijzen je dan naar de meest dicht bijzijnde artsen post in de buurt. Het is verstandig om de kwitantie te bewaren om deze thuis te declareren bij de verzekeraar. Vlakbij het centrum bevindt zich een groot ziekenhuis. Ook zijn er meerdere apotheken. Wanneer je door de hoofdstraat van Sunnybeach loopt kom je hier al meerdere tegen.

Op zoek naar een mooie accomodatie voor jouw vakantie in 2017?

Admiral plaza Jupiter Golden dreams

Briz BeachHotel Diamond Sun village

*Bovenstaande prijzen zijn vanaf prijzen

Of Bekijk het overzicht van accomodaties op onze website:

Appartementen Sunny Beach

Hotels Sunny Beach

Hoofdstad Sofia

Waarschijnlijk wist je wel dat Sofia de hoofdstad van Bulgarije is, en anders weet je het nu. Helaas ligt deze interessante stad te ver bij Sunny Beach vandaan om er een dagtrip naar toe te maken. Dat is jammer, want Sofia is wel degelijk de moeite waard. Enkele bekende bezienswaardigheden die je hier aantreft zijn de Sint Joriskerk, de Russische Kerk, Ivan Vazov Nationale Theater en de kerk van Bojana. De stad heeft niet de uitstraling van een Wenen of Boedapest, maar mocht je
nog eens in Bulgarije komen kun je er zeker eens langs gaan. Origineel is een bezoek aan Sofia sowieso te noemen. En het prijsniveau is, net als in de overige delen van Bulgarije, lekker laag.