Sunny Beach is de ideale vakantieplaats voor als je jong bent. Heb je net examens gehad en ben je geslaagd? Dan kan het feesten beginnen! En waar kun je dat nou beter doen dan daar waar het altijd lekker weer is, iedereen gezellig is, er lekker wat wordt gedronken en waar het één groot feest is. Inderdaad Sunny Beach! Deze feestbestemming in Bulgarije ligt aan de Zwarte Zee en is de plek om de zomer door te brengen als je bijvoorbeeld net geslaagd bent. Maar ook als je geen eindexamen hebt gedaan en zin hebt om te feesten met jouw vrienden of vriendinnen dan is dit een uitstekende locatie. Maar waar moet je nou zoal op letten?

Als je eenmaal een goed hotel of een gezellig en vriendelijke geprijsd appartement hebt gevonden dan kan het inpakken van je koffer beginnen. Heb je genoeg korte broeken, slippers, shirts, topjes, bikini’s, zwembroeken mee? En heb je ook gedacht aan de zonnebrand? Voldoende zakgeld gespaard gedurende het jaar? Dan lijk je klaar om te gaan? Nog even vervoer regelen naar het vliegveld en genieten maar van een welverdiende vakantie met je vrienden en/of vriendinnen. Maar pas op dat je niet vergeet om ook even te kijken naar een goede en goedkope reisverzekering. Waarom? Een ongeluk zit in een klein hoekje. En zeker als je al aardig wat biertjes of cocktails op hebt. Hopelijk blijft het je bespaard, maar het zou kunnen gebeuren dat je net zoals in de TV-serie ‘Zon, zuipen, ziekenhuis’ na een ongelukje in het ziekenhuis terecht komt. En dat is op dat moment al vervelend genoeg. Je wilt dan zeker niet verrast worden met een hoge rekening als je thuis komt. Want ziekenhuiskosten in het buitenland kunnen hoog oplopen. En dat wil je niet uit je eigen zak moeten betalen. Het kan zo zijn dat hiervan een deel vergoed wordt door je zorgverzekering. Maar een reisverzekering is nooit een overbodige luxe. Met een reisverzekering ben je ook meteen verzekerd tegen eventueel diefstal of verlies van je spullen. En dat is toch net wat prettiger met het stappen in de discotheken en kroegen in Sunny Beach.

Een reisverzekering hoeft helemaal niet duur te zijn, voor een paar euro per dag ben je al goed verzekerd en hoef je daar verder niet meer aan te denken op vakantie. Het afsluiten kan allemaal online en kan zelfs nog lastminute op het vliegveld als je er niet eerder aan hebt gedacht. Dat geeft niet alleen een gerust gevoel voor jezelf, maar ook voor je ouders. Want die wil je ook niet ongerust maken toch?