Sunny Beach, wie kent het niet. De bekende vakantieplek voor jongeren in Bulgarije. De plek waar jaarlijks veel toeristen komen, waaronder erg veel Nederlanders om een tijdje lekker te gaan feesten en vakantie te vieren. Gelegen aan een lang strand met boulevard, waar veel restaurants zijn en uitgaansmogelijkheden. Maar hoe zit het met de veiligheid en gezondheid in Sunny Beach?

Gezondheid

Voor vakanties naar Bulgarije zijn er geen echte adviezen wat betreft vaccinaties.

Mocht je voor een of andere rede naar een arts in Bulgarije moeten, is het aangeraden te informeren bij je reisleider. Het is aangeraden je kwitantie te bewaren, als je eenmaal thuis bent kan je dan je kosten bij de reisverzekeraar declareren.

Het water uit kranen in Bulgarije is drinkbaar, maar toch wordt het aangeraden om water uit flessen te drinken. Dit kost maar een paar centen is Bulgarije.

Veiligheid

Er is geen visum nodig om in Bulgarije te komen, alleen een geldig ID-kaart is voldoende.

Sunny Beach is overdag veilig, ook ’s nachts is er veel beveilig aanwezig rondom de clubs. Ga alleen niet in op aanbiedingen van protituees, dit zijn namelijk zakkenrollers. Deze mensen moet je gewoon voorbij lopen.

Telefoneren naar Nederland is behoorlijk duur vanuit Bulgarije, je kan gebruik maken van telefooncellen in Sunny Beach waardoor je goedkoper kan bellen. Ook kan je een Bulgaars prepaid sim-kaart kopen om goedkoper uit te komen.

Geld pinnen

Pinnen kun je uiteraard gewoon in Sunny Beach. Maar geld omwisselen wordt altijd aangeraden om de Crown banken te doen. Je zult snel opmerken dat er verschillende wisselkantoren van deze zijn gevestigd in Sunnybeach Bulgarije. Als tip is het altijd handig om genoeg mee te nemen voor de eerste dag, waarna je de volgende dagen gewoon kunt pinnen.

Taxi’s in Sunny Beach

In het vakantieoord zijn vele taxi’s beschikbaar. Het zal je direct opvallen wanneer je er bent. Belangrijk is om altijd vooraf een vaste prijs af te spreken zodat hier geen discussie over valt. Daarnaast wordt het altijd aangeraden om altijd met zijn 2en de taxi in te gaan in plaats van alleen.

Natuurlijk stelt het allemaal niks voor, maar het is handig om rekening mee te houden voordat je een geweldige vakantie gaat beleven in Sunny Beach 2014.