Sunny Beach oftewel Zonnestrand heeft zijn naam niet voor niets. Zonnestrand is ideaal voor een strand en feest vakantie, alle hotels en uitgaansmogelijkheden liggen dicht bij elkaar. Alles is op loopafstand en dat is ideaal. Het is eigenlijk een groot vakantiedorp met verschillende mensen uit verschillende landen. De talen die je er vooral hoort zijn Nederlands, Engels en Duits. Het is een van de mooiste stranden van Europa met goud/geel zand en een strand van wel 8 kilometer lang. Het water is schoon en helder en de bodem loopt vlak af. Er zijn een aantal waterpieren waar je watersporten kan beoefenen zoals jetskiën. Verder vindt je er speeltuintjes en trampolines en er is ook een plek waar je voor een klein prijsje gemasseerd kan worden.

Er is een uitgebreid en levend nachtleven, het is allemaal erg betaalbaar in Sunny Beach. Zo bestel je al voor nog geen euro een biertje aan de boulevard waar alle bars, feesttenten en discotheken zijn.

De prijzen zijn allemaal erg betaalbaar waar Spanje of Italië niet tegenop kan.

Iedereen die in Sunny Beach is geweest begrijpt het waarom er ieder jaar weer zoveel vakantiegangers komen. Het grote aanbod aan hotels, dat erg is gegroeid, is voor Nederlandse prijzen erg betaalbaar.

Het weer is er in de zomermaanden altijd heerlijk met temperaturen tot wel 30-35 graden. Z’n 10 uur per dag schijnt de zon, wat wil je dus nog meer. De gemiddelde temperatuur is 28 graden overdag in de zomer.

Er komen niet voor niets zoveel Nederlanders af op de mooie badplaats Sunny Beach.