De zomer staat voor de deur en wellicht is je keuze voor een vakantiebestemming gevallen op Bulgarije. Je hebt je vast als verdiept in de verschillende activiteiten die je daar kunt doen en hebt vast ook al gekeken naar welke uitgaansvoorzieningen Bulgarije biedt. Het voordeel van op vakantie gaan in Bulgarije is dat over het algemeen alles redelijk goedkoop is.

Dit komt in eerste instantie als doordat in Bulgarije nog niet is overgestapt op de Euro en deze dus ook nog niet heeft geïntroduceerd. Hierdoor komt de muntwaarde van de Bulgaarse Leva of Lev uit op ongeveer de waarde van 0,50 cent. Zo kost alles ongeveer de helft dus van wat je in Nederland betaalt. Je kunt dan ook goedkoop eten in Bulgarije. Vaak vind je al voor 15 Lev een volledige maaltijd, die omgerekend dus maar € 7,50,- kost. Dit is niet veel voor één persoon. Hierdoor kun je dus gemakkelijker elke avond rustig uit eten gaan.

Door de hoge concurrentie tussen restaurants, clubs en bars onderling, wordt het eten en drinken vaak nog eens extra goedkoop aangeboden. Zo hopen de uitgaansgelegenheden meer klanten te trekken, in de hoop dat er meer wordt uitgegeven. Zo kunnen de gelegenheden net het hoofd boven water houden. Voor de toerist is dit een gunstige bijkomstigheid, want nu is het heel gemakkelijk om goedkoop overal te eten en te drinken.

Als je vreest dat je moet inboeten qua eten omdat het zo goedkoop is, heeft het mis. Langs menig boulevard kun je uitstekende restaurants vinden, waaronder restaurants die gespecialiseerd zijn in verschillende wereldkeukens. Je vind er zelfs Chinese restaurants voor de vertrouwde bami speciaal. Uiteraard ontbreekt ook de Italiaanse pizzabakker niet. Zo kun je voor weinig geld met het hele gezin dagelijks uit eten en genieten van goede kwaliteit.