Sunny Beach wordt niet voor niets het Zonnestrand genoemd. Het is gelegen aan de Zwarte Zee en door het mooie weer één van de meest populaire badplaatsen in Bulgarije. Langs het acht kilometer lange zandstrand, kun je heerlijk van het zonnetje genieten en rustig ontspannen. Zeker in het hoogseizoen is het weer zeer aangenaam in Sunny Beach. Je hebt dan te maken met een maximum temperatuur van 35 graden. De zon schijnt ongeveer 10 uur per dag, dus je bent de hele dag gegarandeerd van mooi weer. Zeker aangezien er weinig kans is op neerslag. Ook ’s nachts blijft het heerlijk warm. Zeker in de maande Juli en Augustus. Als je in andere maanden hier verblijft, zal het in de nachten iets koeler blijken.

Het weer in Sunny Beach Bulgarije is niet het enige wat de mensen naar dit prachtige vakantieoord brengt. Zeker veel Nederlanders hebben hun weg naar deze plek gevonden. Hierop spelen de bars en clubs in, door zich vooral te richten op wat deze vakantiegangers wensen. Dit verklaart dat de toestroom van Nederlanders ieder jaar alleen maar toeneemt.

Naast het mooie weer en de fraaie stranden, vind je langs de boulevard uitstekende restaurants. Overdag kun je heerlijk genieten van een markt. Hier kun je zelfs met de warme zon rustig van genieten. Weinig inspanning is hierbij vereist en je kunt nog leuke frutseltjes opdoen ook. ’s Avonds kun je uitgaan in de vele clubs en bars. Overnachten doe je in één van de vele hotels die in dit gebied zijn geopend.

Sunny Beach is zowel ’s zomers als ’s winters een ideale plek om te vertoeven. Zeker qua weer zit je hier altijd goed. ‘s Zomers regent het er haast niet, terwijl je wel veel uren zonneschijn kunt verwachten. s‘ Winters word het eveneens niet zo heel koud vergeleken met de rest van het land.