Voor verschillende populaire activiteiten in Sunny Beach zit je uiteraard helemaal goed. Er zijn zeer veel activiteiten beschikbaar en er is voor iedereen wel iets te vinden wat aanspreekt.

Zo kun je naast de vele uitgaansgelegenheden overdag naar een soort markt waar veel kraampjes zijn te vinden. Hier verkopen ze verschillende dingen en kun je altijd wel iets aparts vinden, ook als je nog souvenirtjes nodig hebt. Zo vind je er sieraden, kleding en andere frutseltjes, maar ook bied het gelegenheid om wat te eten en te drinken. Het is altijd leuk om lekker over deze markt langs de kraampjes te struinen en indrukken op te doen van de cultuur en gewoonten.

Als je liever iets anders doet of wilt variëren zijn er nog meer activiteiten te bedenken in het Sunny Beach. Zo kun je ook hier je portret laten maken door een plaatselijke kunstenaar. Op deze manier heb je speciaal en aparte herinnering aan Sunny Beach dat je mee terug naar huis kunt nemen.

Overdag kun je het natuurlijk zo rustig mogelijk houden en lekker genieten van het strand en de zon. Heerlijk wandelen of zwemmen in de zee. Je kunt een dag aan het strand echter ook combineren met verschillende watersporten, als je liever iets actiever bezig bent. Zo vind je er mogelijkheden om te jetskiën, parasailen, waterskiën, duiken of surfen. Je kunt ook met een hele groep mensen op een banaanvorming luchtkussen het water op waarbij je wordt voortgetrokken door een boot. Als je nog iets meer van Bulgarije wilt zien, dan kun je ook nog op safari gaan, met een echte chauffeur die je overal heen rijdt in een avontuurlijke tocht in een jeep.  Zo zie je Bulgarije van een heel nieuwe kant. Dit zijn enkele voorbeelden van verschillende populaire activiteiten in Sunny Beach.